top of page

Zprávy z helpdesku – EMD voucher, FQP Assistant a Dual inventory fares



Vážení uživatelé,


přinášíme vám novou várku novinek.


1. Výměna ETKT na EMD voucher


Rádi bychom vás seznámili s novou funkcionalitou – výměnou elektronické letenky na EMD voucher. Výměnu zatím umožňují BA, KL, AF a MK. Další dopravci budou následovat. Postup výměny najdete zde.


Pro úplnost ještě připomínáme výměnu EMD voucheru vystaveného dopravcem na elektronickou letenku zde.


2. FQP Assistant – nová verze Smartpoint pluginu


FQP Assistant je důležitý právě dnes v době kovidové, kdy výměny letenek podléhají speciálním a nestandardním instrukcím, které jsou stanoveny jednotlivými leteckými společnostmi, např. provádět výměny v rámci dvouleté platnosti letenek.


FQP Assistant nyní podporuje používání kombinace "Account Code" a "PTC - Discount Code". Stáhněte si novou verzi pomocí tohoto odkazu: https://src.cee-systems.com/fqp/fqp_setup.exe


FQP Assistant vám významně pomůže v těchto situacích:

  • Pokud si potřebujete zobrazit informativní tarifní kalkulaci a systém vám ji u daného PNRu po zadání vstupů >FQ< nebo >FQBB< nevrací, případně pokud není možné daný PNR použít.

  • Pokud je PNR již částečně proletěn a vy potřebujete nalézt správnou knihovací třídu pro zpáteční cestu.

  • Pokud potřebujete spočítat cenu upgradu do vyššího tarifu na celou cestu včetně proletěných segmentů.

3. Dual inventory warning message – upozornění na speciální podmínky knihování a vystavení letenky


Tarify, které jsou distribuovány jako „Dual inventory fares“, vyžadují určitou knihovací třídu pro rezervaci a jinou pro vystavení letenky. Aby bylo možné takový tarif použít, je nutné, aby v době vystavení letenky byly obě knihovací třídy k dispozici. Travelport proto nyní přidává při ukládání tarifu zvláštní upozornění – DUAL INVENTORY FARE: RECOMMEND TICKET TODAY. Cena je totiž garantovaná pouze v den knihování bez ohledu na to, jaké datum je uvedeno v masce jako poslední den, kdy se dá letenka ještě vystavit. Podrobnosti a příklad najdete zde.


S pozdravem

Váš Travelport

0 comments
bottom of page