top of page

Zprávy z helpdesku — Oceňování DL a AA

Vážení uživatelé,

chtěli bychom vás informovat o nově uspořádané tarifní struktuře dopravců DL a AA a uvést pár příkladů, jak při oceňování rezervací postupovat.   


Delta


Zvláštní postavení zde mají knihovací třídy W a E, které jsou spojeny se všemi ostatními tarify v ekonomické třídě. Knihovací třída W se používá pro „seating“ bez poplatku, knihovací třída E pro nejlevnější tarify bez zavazadla.


Jak to funguje:

Agent naknihuje rezervaci do třídy E nebo W a po ocenění dostane tarif, který odpovídá nejnižší volné knihovací třídě kromě E a W.


Příklad: Rezervace je provedena do knihovací třídy E. Pokud je volná knihovací třída T, systém použije pro ocenění tarif THX7LRES. Tato cena je levnější než při knihování do třídy T a bude vždy bez zavazadla. Pokud ale agent chce vystavit letenku se zavazadlem, musí při rezervaci použít knihovací třídu T a systém mu nabídne tarif THX7SRES. Ten je trochu dražší a má zavazadlo v ceně – viz příloha. Je to úplně nový postup a nefunguje na to *:BFn


American airlines


Pro ocenění letenek z Evropy do USA je nejlepší použít funkci FQA nebo branded fares (viz odkaz níže). Zvláštní postup je pak pro ocenění směrování opačného, tj. cesty začínající v USA (příklad najdete pod níže uvedeným odkazem).

Věnujte prosím chvilku přiloženým příkladům (příloha): tarifní struktura DL a AA

Děkujeme.

S pozdravem Váš tým Travelport Galileo

0 comments
bottom of page